Aanvullende behandelmethoden

Elektro-acupunctuur

De acupuncturist kan de energie stimuleren, remmen of harmoniseren. Dit kan worden bereikt door de naald te draaien, op en neer te bewegen of door elektro-acupunctuur. Bij Elektro-  acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van ongevaarlijke zwakstroom.

Cupping

Bij Cupping worden er glazen of plastieke bollen op de huid geplaatst die vacuüm zuigen. Dit stimuleert de energiedoorstroming en heft energieblokkades op.

Moxa

Moxa is een kruid dat wordt aangestoken om acupuctuurpunten te verwarmen. Moxa komt in verschillende vormen voor. De moxa kan indirect op de huid worden gelegd of kan op de naald worden aangebracht. De warmte wordt via de naald doorgegeven aan het acupunctuurpunt van het lichaam. Een andere vorm van moxa is de kruidenstick (een soort kruidensigaar). De moxa-stick wordt boven het punt gehouden zodat het punt verwarmd wordt. Hierdoor wordt de energie doorstroming bevorderd. Het kan worden toegepast als aanvulling op de acupunctuurbehandeling,  de energie heel zwak is of als bepaalde punten niet geprikt mogen worden.

Tuina

Tuina is een vorm van Chinese massage techniek om de acupunctuurpunten van het lichaam te masseren met als doel klachten te verhelpen of te verlichten. Deze vorm van Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gebruikt bij  stijve of pijnlijke spieren, gewrichtsklachten, hoofdpijn en buikklachten.