Consult Acupunctuur

Voor acupunctuur heeft u geen verwijzing van uw (huis) arts nodig.
Voor een behandeling kunt u dus rechtstreeks een afspraak met ons maken.

Het eerste consult bestaat uit een intake gesprek, onderzoek en een acupunctuurbehandeling.
Om een duidelijk beeld te krijgen van de oorzaak van de klacht stelt de acupuncturist vragen. De diagnose wordt gesteld door aan de polsen te voelen en naar de tong te kijken. Hierna kan er nog een lichamelijk onderzoek worden verricht. Na het onderzoek stelt de acupuncturist een diagnose en bespreekt samen met u het behandelplan, geeft informatie over het herstel en de prognose van uw klacht. Tevens wordt er ook gekeken naar uw eet- en beweegpatroon en naar uw leef- en werkgewoontes.

Nadat de diagnose is gesteld zal de acupuncturist dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten inbrengen. Het inbrengen van de naalden is vrijwel pijnloos. Als de naald op de juiste plek zit wordt de Qi (energie) balans hersteld. Dit kan zich uiten in een tintelend gevoel of een elektrisch schokje rondom de naald. U kunt dit plaatselijk voelen of in het verloop van de meridiaan. Dit gevoel neemt snel weer af.

Na een behandeling kunt u zich moe of loom voelen. Na een aantal behandelingen neemt dat af. Het behandelde lichaamsdeel kan dof of zwaar aanvoelen. Dit is normaal, u hoeft zich geen zorgen te maken.
Het is verstandig om na een acupunctuurbehandeling geen intensieve activiteiten te verrichten.                                   
Iedere keer dat u een acupunctuurbehandeling ondergaat wordt er eerst weer aan de polsen gevoeld en naar de tong gekeken. Op die manier kan de acupuncturist zien hoe het met de balans is tussen Yin en Yang. Afhankelijk van de bevindingen van de pols- en tongdiagnose wordt zo nodig de acupunctuurbehandeling, het Voedingsadvies en de Chinese Kruidentherapie aangepast.

Bij elke behandeling worden nieuwe stainless steel (roestvrij staal) naalden gebruikt.
De naalden worden daarna weggegooid.